Kantoorgedeelte van groen bedrijfspand opgeleverd

Aan de rand van Haaksbergen wordt een nieuw duurzaam bedrijfspand gebouwd, waarvan op 14 oktober jongstleden het kantoorgedeelte is opgeleverd. Het pand wordt gerealiseerd op het nieuwe industrieterrein ‘Stepelerveld’ en zal medio 2014 operationeel zijn op de nieuwe locatie.

Het bedrijfspand van Unipro wordt door Te Kiefte Architecten uit Borne ontworpen. De producten worden geproduceerd in een CO2-neutrale fabriek en op de werkplekken wordt zoveel mogelijk gebruikgemaakt van natuurlijk daglicht.

Duurzaamheidsprestaties
Daarnaast wordt warmte-koude opslag en warmteterugwinning ingezet. Ook is er sprake van extra isolatie dankzij het sedumdak. Een berekening met behulp van GPR Gebouw toont aan dat het pand  een voorlopig rapportcijfer van 8,66 haalt voor de duurzaamheidsprestaties.

Foto: Directie Unipro en Specialist Duurzaam Bouwen van Unipro. Van links naar rechts: Gerben Bouwmeester, Frank ter Beke, Maurice Beijk

Unipro
Unipro levert met de merken UZIN, WOLFF, Pallmann, Arturo en codex en RZ een compleet assortiment voor het leggen, onderhouden en renoveren van alle soorten vloerbedekking, parket, tegels en natuursteen. De organisatie meldt dat duurzaamheid en gezond werken hoog in het vaandel staan; deze visie is niet alleen in de ambities voor het bedrijfspand vertaald, maar is daarnaast terug te vinden in de producten.

Foto bovenaan: Nieuwbouw Unipro

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links