Biomassa-installatie voor oudste conferentieoord van Nederland

Aan de voet van Kalenberg in Barchem staat het Woodbrooke Hotel, het oudste conferentieoord van Nederland. In 2013 is de volledige accommodatie duurzaam verbouwd. Zo zijn diverse energiemaatregelen genomen, zoals isolatie, dubbelglas en led-verlichting. Bij de werkzaamheden werd gebruikgemaakt van duurzame bouwmaterialen en installaties.

Voor de CV-installatie en het warm water is gekozen voor een Lopper biomassa installatie die geleverd en geïnstalleerd is door Pietro e Calore. Houtsnippers fungeren als brandstof voor deze biomassa-installatie, waarbij de snippers zoveel mogelijk van het landgoed of uit de directe omgeving komen.

De installatie produceert warm water, dat via Flexalen-kunststofleidingen naar het buffervat en de verschillende huisjes en studio’s getransporteerd.

Keuze voor Flexalen
De keuze viel op Flexalen vanwege de flexibiliteit van het materiaal, het geringe warmteverlies en de duurzaamheid. Thermaflex dacht mee in de oplossingsmogelijkheden en leverde (maatwerk)delen aan. Voor de aftakking van de hoofdleiding naar de slaaphuisjes en de studio’s is gebruikgemaakt van de op maat en kant-en-klare aftakking Flexalink.

Green Key
Dankzij de ingrepen voldoet WoodBrooke Hotel aan de eisen van het duurzaamheidskenmerk Green Key. WoodBrooke is het eerste hotel in Gelderland waar de verwarming en warmwatervoorziening door middel van een biomassa-ketel wordt verzorgd.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Thermaflex Isolatie b.v.