Ontwikkeling derde deel Kanaleneiland Centrum

Onlangs zijn overeenkomsten gesloten voor de ontwikkeling van het derde deel van Kanaleneiland Centrum. De grootschalige herontwikkeling in Kanaleneiland vormt de verbinding tussen het stadscentrum en Papendorp. Doel van de gebiedsontwikkeling is om het wonen, leven en werken duurzaam te verbeteren, in combinatie met sociale en fysieke maatregelen.

De overeenkomst voor de bouw en ontwikkeling van het derde deel is gesloten door de partijen Heijmans, Syntrus Achmea Real Estate and Finance, Rabobank Utrecht, de gemeente Utrecht en woningbouwcorporatie Mitros. Er worden 86 woningen gebouwd, waarvan 36 sociale huurappartementen en 50 eengezinswoningen. Daarnaast worden er 230 parkeerplaatsen en een wijkservicecentrum gerealiseerd.

Transformatie
Kanaleneiland Centrum wordt getransformeerd tot een leefgebied dat een antwoord geeft op de vraag naar nieuwe huizen in het sociale- en middensegment en er worden zowel koop- als huurhuizen aangeboden. De nieuwe bewoners komen uit Kanalaneiland zelf en van buiten de wijk.

In de lift
Inmiddels laten zowel de Utrechtse- als Krachtwijkenmonitor zien dat Kanaleneiland in de lift zit. Al in eerdere fases van deze binnenstedelijke gebiedsontwikkeling bleek  de vraag groot naar onder andere middeldure huurwoningen. Het derde deel is naar verwachting eind 2015 afgerond.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Heijmans