LEED Gold voor revitalisering Oval Tower Amsterdam

Het kantoorgebouw ‘Oval Tower’ aan de ArenA Boulevard in Amsterdam Zuidoost is gerevitaliseerd, met een besparing op het energieverbruik van 40 procent. Bij de transformatie werden nieuwe klimaatinstallaties, warmte-koudeopslag in de bodem en high-tech klimaatplafonds gerealiseerd. Het duurzaam gerenoveerde kantoor wordt gecertificeerd met een LEED Gold Core & Shell-label.

Bouwbedrijf De Vries en Verburg  heeft de transformatie gerealiseerd, waarbij het gehele gebouw van ongeveer 28.500 vierkante meter BVO in fasen is herontwikkeld en gerenoveerd. Het pand is geschikt gemaakt voor ‘Het Nieuwe Werken’ en ‘Multi Tenant Use’.

In gebruik
Het kantoorgebouw wordt onder andere gehuurd door Deutsche Bank en PSA Peugeot Citroën. Tijdens de transformatie is het kantoorgebouw in gebruik gebleven, zelfs bij het verplaatsen van de hoofdentree naar de ArenA Boulevard-zijde. De entree is niet alleen verplaatst, maar ook uitgebreid met een vide over een hoogte van drie verdiepingen en een grote luifel.

LEED Gold Core
Om de verduurzaming aan te kunnen tonen wordt het gebouw LEED Gold Core & Shell gecertificeerd. Dit wordt bereikt door het moderniseren van de installaties, warmte- en koudeopslag in de bodem en dankzij de toepassing van duurzame materialen en uitvoeringsmethodiek.

Zelfs de bouwplaats tijdens de grondige renovatie was ingericht volgens de richtlijnen van de USGBC (U.S. Green Building Council). Naar verwachting wordt het certificaat binnenkort toegekend.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door De Vries en Verburg