Overlast duurzaamheidsingrepen beperkt voor bezoekers museum

De provincie Limburg start vanaf november 2013 met de verduurzaming van het Bonnefantenmuseum. Tijdens de werkzaamheden, die tot juni 2014 duren, blijft het museum open voor publiek en blijft de overlast beperkt.

Er staan diverse werkzaamheden op het programma, waaronder het realiseren van nieuwe brandwerende voorzieningen. Deze voldoen aan de nieuwste veiligheidsvoorschriften. Ook in het kader van verduurzaming wordt hoog ingezet.

Energiebesparing
Zo worden twee warmtepompen geplaatst ter vervanging van de bestaande koelsystemen in het gebouw. Deze pompen zijn efficiënter en energiezuiniger. Daarnaast wordt bij de hoofdingang van het museum een tochtsluis gemaakt, om energieverlies tegen te gaan. Ook wordt het klimaat en de verlichting op diverse plekken in het museum verbeterd, waardoor ruim 30 procent expositieruimte met museaal klimaat ontstaat. Daarnaast krijgt het entreegebied een facelift.

Beperkte overlast
De overlast voor bezoekers wordt zoveel mogelijk beperkt, door werkzaamheden te bundelen en te faseren. De voorgenoemde werkzaamheden maken deel uit van het programma ‘Investeringen provinciale gebouwen’; het provinciebestuur heeft in opdracht van Provinciale Staten ter stimuleren van de economie versnelling aangebracht in de uitvoering van groot onderhoud en klimaat besparende maatregelen van provinciale gebouwen.

Deel dit artikel

permalink