Definitieve vergunning voor windpark als sluitstuk grote operatie

Rijkswaterstaat verleent een definitieve vergunning voor windpark Q4 West. Dit park komt 26 kilometer uit de kust te liggen, direct achter windpark Q4.

Het windpark Q4 west heeft een oppervlakte van ongeveer 21 vierkante kilometer, met ruimte voor 70 windmolens van 3 MegaWatt. Hiermee kan stroom worden opgewekt voor zo’n 245.000 huishoudens. Het park komt achter windpark Q4 te liggen, waarvoor Eneco sinds 2009 een vergunning heeft.

Perspectief
Eneco meldt dat er nog geen concreet zicht is op de realisatie van beide parken. Daarentegen bieden de doelstellingen uit het energieakkoord voor wind op zee veel perspectief om de investering rendabel te maken.

Verduidelijking van positionering Q4 West

Grote operatie
De verlening van de vergunning is het sluitstuk van een grote operatie van de Rijksoverheid waarbij de scheepvaartroutes op zee efficiënter en veiliger zijn ingedeeld. Als gevolg daarvan moest één in 2009 aan Eneco vergunde windlocatie (voor de kust van Scheveningen) wijken. Deze is vervolgens verplaatst naar de huidige locatie Q4 West, en voor deze locatie is nu dus de vergunning rond.

Foto boven: Bouw Eneco windpark Halderberge

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Eneco