Grondige gevelverbetering flatgebouwen Den Haag Zuidwest

Vier flats in Den Haag Zuidwest zijn onlangs duurzaam gerenoveerd, met een nieuw gevelisolatiesysteem. De flats aan de Lozerlaan, ontworpen in de vorm van een ster, vierkant, cirkel en driehoek, werden gebouwd in 1971 en waren toe aan een grondige gevelverbetering. De ingrepen hebben tot een verhoogde RC-waarde geleid, waardoor bewoners genieten van een prettiger wooncomfort.

De cementgebonden beplating, oorspronkelijk aangebracht in 1986, verkeerde in slechte staat en moest nodig vervangen worden. Daarnaast werd het achterliggende tegelwerk verwijderd, tegelijkertijd met het isolatiemateriaal. Het StoTherm Classic systeem werd snel en effectief op de betonnen ondergrond gelijmd, waarbij een afwerking van de sierpleister Stolit K het mogelijk maakte het bestaande uiterlijk te handhaven.

Het nieuwe gevelisolatiesysteem StoTherm Classic (8 cm. dik) is direct verlijmd op de vrijgekomen betonnen achterconstructie. Het systeem werd in één dag voorzien van een nieuwe pleisterlaag en na twee lagen StoColor Lotusan G zijn de hoge flats aan de Lozerlaan duurzaam gerenoveerd.

Verbeterd wooncomfort
De energetische verbetering van de woningen is een feit: met de verhoogde RC-waarde (RC2,5) genieten bewoners van een prettiger wooncomfort. Gemiddeld zijn de woningen twee graden celcius warmer, een mooi vooruitzicht voor aankomende winter.

In eerste instantie zagen bewoners tegen de renovatie op “vanwege de rommel en het gedoe”, maar uiteindelijk zijn zij tevreden met de nieuwe gevels en met het resultaat.

Foto’s via: Aannemer Hemubo

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Sto Isoned bv