Forse reductie energiegebruik Duits Congres-concern

Een Duits Congres-concern investeerde in comfort en gezondheid. Dankzij duurzaamheidsingrepen verbeterde de interne luchtkwaliteit en werd het energiegebruik fors gereduceerd. Tijdens de maatregelen moesten de dagelijks activiteiten doorgaan.

De opdracht werd verleend aan het Zwisterse ionair®. Na de toepassing van de maatregelen is het energiegebruik structureel met de helft afgenomen.

Jeroen Posthumus, directeur van ionair Nederland, vertelt trots over de gerealiseerde verduurzaming: “Ionair creëerde in vier dagen tijd een binnenklimaat dat de kwaliteit van de buitenlucht overtreft. We weten met gemak 25 procent verlaging in energiekosten voor onze klanten te realiseren. De besparing was hier dus twee keer zo interessant. Bovendien konden de dagelijkse activiteiten in de Congress Union tijdens de implementatie ongehinderd doorgaan.”

De technologie in het kort
In een gebouw is de lucht vaak vervuild. De gangbare klimaatsystemen verdunnen deze lucht om de vervuiling ietwat weg te nemen. Dit is een energie intensieve en geen trefzekere methode om een goed binnenklimaat te garanderen. Eerder ging bij Congress Union Celle zeker de helft van het totale energiegebruik op aan klimaatbeheersing. Zoals in elk willekeurig mechanisch geventileerd gebouw overigens.

Verdunnen lucht
Het verdunnen van de lucht kost namelijk erg veel energie. Ionair zuivert de lucht met elektrisch geladen luchtdeeltjes. Hierdoor is minder verdunning nodig en is de luchtkwaliteit veel beter. Posthumus kan dit bewijzen: “We bewaken continu verschillende luchtkwaliteitsparameters en sturen zo nodig bij. De resultaten uit het datacenter laten ook voor het Duitse congresgebouw zien dat de binnenlucht schoner en hygiënischer is dan de buitenlucht”. Meer informatie over het project is beschikbaar via Jeroen Posthumus.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door ionair