Rioolgemaal in Stompwijk vervangt oude rioolwaterzuivering

De oude rioolwaterzuivering in het dorp Stompwijk wordt vervangen door een rioolgemaal. Hoogheemraadschap Rijnland, dat de zorg voor het water heeft in onder andere Gouda en Wassenaar, nam het besluit voor de vernieuwing uit efficiëntieoverwegingen.

De rioolzuivering voldeed niet langer aan de huidige zuiveringstechnieken. Vanaf het nieuwe rioolgemaal in Stompwijk wordt het afvalwater via een nieuwe persleiding verpompt naar gemaal de Loethe in Zoeterwoude, die het op zijn beurt naar de zuivering Leiden Zuid West transporteert. Daar wordt het afvalwater tenslotte gezuiverd.

Gewapende afdichting
De levensduur van het gemaal wordt gewaarborgd door een volledig gewapende afdichting van de behuizing, door Triflex. De duurzame bescherming van de behuizing wordt gecomplimenteerd door een finish in de opvallende kleur blauw.

Prefab stalen behuizing
Het gemaal wordt gebouwd op het bestaande terrein van de huidige zuiveringsinstallatie. Architectenbureau Aletta van Aalst uit Amsterdam ontwierp de bovenbouw; een geprefabriceerde stalen behuizing. Planubouw realiseerde op zijn beurt het ontwerp.

Volgen
Het project is te volgen via de Facebook-pagina van Triflex, waar een foto-album bij wordt gehouden van de realisatie. Naar verwachting start de afdichting van het rioolgemaal door J.L. Kunststoffen eind november.

Afbeelding: Alette van Aalst & Partners Architecten BV

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Triflex BV