Snelle realisatie van energiezuinige huizen Green Poort Almere

In Almere zijn onlangs zeven energiezuinige huizen opgeleverd binnen het nieuwbouwproject Green Poort. Met een uniek concept en de plaatsing van extra zonnepanelen, is EPC-0 snel en kosteneffectief gerealiseerd.

Bewoners van de huizen zijn voor energie de helft goedkoper uit ten opzichte van bewoners van een traditioneel nieuwbouwhuis. De zuinige huizen maken deel uit van het project Green Poort, dat Heijmans in samenwerking met belegger Syntrus Achmea Vastgoed in Almere realiseert. Heijmans zette het HUISMERK-concept in en plaatste extra zonnepanelen. Hierdoor was EPC-0 relatief eenvoudig te behalen.

Het HUISMERK is een nieuwbouwconcept voor grondgebonden huizen met een gunstige prijs- en kwaliteitsverhouding, die snel kunnen kunnen worden ontwikkeld en gebouwd. In 65 dagen wordt een goed geïsoleerd huis gebouwd, dat zeer gunstig scoort in energiegebruik, met een basis EPC van 0,6. Het concept is in het bijzonder ontwikkeld voor corporaties en vastgoedbeleggers.

Green Poort
Green Poort omvat in totaal 182 huizen, waarvan 70 bestemd zijn voor verhuur en 112 koophuizen volgens het Heijmans HUISMERK-concept.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Heijmans