Flexibel schoolgebouw als pilotproject voor bouwconcept

Het nieuwe Montessori Kind Centrum Zeeburgereiland is op vrijdag 29 november officieel geopend door wethouders Maarten van Poelgeest en Lieke Thesingh. Het flexibele schoolgebouw dient als pilotproject voor het innovatieve concept ‘Nieuwe scholen, huisvesten naar vraag’.

Dit concept werd eind 2011 gelanceerd, vanuit de overtuiging dat scholenbouw sneller, beter en goedkoper kan. Aan de hand van dit project wordt getest of het concept in de praktijk werkt, waarbij de tevredenheid van de gebruikers en de gebouwprestaties nauwkeurig worden gemeten.

Het Montessori Kind Centrum is ontworpen door Studioninedots en in korte tijd neergezet door Verlaat Uden Bouwsystemen. In december 2012 ging de eerste paal de grond in, een half jaar daarna is het gebouw in gebruik genomen. Een bijzondere prestatie, met een kwalitatief hoogstaand resultaat: een gezonde, duurzame en uitdagende leeromgeving. Het gebouw biedt tevens ruimte voor buurtactiviteiten en sport, bijvoorbeeld in de avonduren.

Belangrijke stap
De realisatie van het kindcentrum is een belangrijke stap in de ontwikkeling van het Zeeburgereiland, waar het afgelopen jaar de eerste huizen zijn verrezen. Doordat de wijk nog volop in ontwikkeling is, heeft Stadsdeel Oost ervoor gekozen om een flexibel schoolgebouw neer te zetten dat naar behoefte in te richten is en - indien nodig - in één zomervakantie uitgebreid kan worden. DWA adviseerde de gemeente in dit project en heeft invulling gegeven aan de outputspecificatie en inhoudelijk de partijen beoordeeld en aangestuurd op de onderwerpen duurzaam en gezond bouwen en flexibiliteit.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door DWA