Revitalisatie dak door tweelaags bitumineus systeem

Het dak van de hoofdvestiging van Wittebrug Autogroep in Den Haag is compleet vernieuwd. In totaal werd ruim 4200 vierkante meter dak vernieuwd, één kantoordak en twee parkeerdekken. Bij de revitalisatie is een twee laags bitumineus systeem ingezet met een levensduur van zeker 30 jaar.

Wittebrug AutoGroep in Den Haag werd onlangs bekroond met een Volkswagen Service Quality Award 2013. Zij behoren tot de honderd best presenterende Volkswagen dealers  van Europa op het gebeid van klantentevredenheid. Daarom ontvingen zij de Volkswagen Service Quality Award 2013. De winnaars zijn beoordeeld op een groot aantal aspecten op het gebied van klantentevredenheid en dienstverlening.

Voormolen Dakbedekkingen uit Nieuwerkerk aan de IJssel verzorgde de totale renovatie van het dak van de hoofdvestiging van Wittebrug AutoGroep in Den Haag. De organisatie is sinds 1985 actief in de bouwwereld en met jarenlange ervaring een echte specialist van het platte dak. Men benadert de breedte van de markt ‘met oog voor morgen’, waarbij de keuze van materiaal een belangrijke rol speelt. Hierbij wordt gekeken naar kwaliteit, levensduur en de mogelijkheid om materiaal te recyclen.

Op 16 juli werd gestart met de sloop van de huidige bedekking. Omdat vooraf  bekend was dat de sloop met zeer veel geluid gepaard ging zijn er goede afspraken gemaakt met de opdrachtgever. Zo mocht er tot 08.30 uur geboord worden om de werknemers en klanten van garage Wittebrug zo min mogelijk tot last te zijn. Dit werd opgelost door ‘s ochtends vroeg de boorwerkzaamheden uit te voeren waarna, tijdens kantooruren, de dakbedekking aangebracht kon worden.

Vernieuwing
BDA schreef voor deze renovatie het bestek. In totaal werd er ruim 4200m2 dak vernieuwd, 1 kantoordak en 2 parkeerdekken. Door Voormolen Dakbedekkingen BV is een twee laags bitumineus systeem aangebracht van Troelstra & de Vries BV; een product met een levensduur van circa 25 jaar.



Materiaalhergebruik
Het materiaal kan bij afdanken weer volledig worden ingezet om hoogwaardige dakbedekking van te produceren. Boven op de dakbedekking is een Zoontjes Beton PD90 en PD110 aangebracht die het uiteindelijke parkeerdek vormen. 

Levensduur verlengd
Doordat Voormolen de komende jaren de daken zal onderhouden wordt de levensduur verlengd en calamiteiten voor gebleven zodat de opdrachtgever ook tijdens de gebruiksduur optimaal en probleemloos kan genieten van het parkeerdak. 

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door SOPREMA B.V.