Nieuwbouw zorgcomplex Enschede

De nieuwbouw van het Medisch Spectrum Twente heeft een volgende fase bereikt. Dit grootste bouwproject van Enschede wordt gekenmerkt door de samenwerking van lokale partners aan het duurzame zorgcomplex.

De betrokken bouwpartijen zijn bij de volgende fase aanbeland. Het dak zit erop en de buitengevel is nagenoeg glasdicht, zo meldt men. Betrokken bij het project is Pilkington Benelux, die onder andere de witte geëmailleerde glaspanelen en het isolatieglas van Alkondor Hengelo BV levert. De bouwcombinatie Dura Vermeer, Trebbe en Te Pas Bouw MST V.O.F. realiseert dit project aan de hand van een ontwerp van IAA Architecten uit Enschede.

Samenwerking

Volgens Pilkington Benelux is het project een mooi voorbeeld van samenwerking tussen lokale partners, met als doel de creatie van een energiezuinig en duurzaam complex.

Op gebied van duurzaamheid wordt voor de nieuwbouw gebruik gemaakt van koude-/warmtebronnen en een thermisch dak. Kenmerk van het ontwerp is een kamstructuur, overkapt met een grote stolp. De architect creëerde grote binnenpleinen.

De oplevering van het 78.400 m2 grote nieuwe ziekenhuis is voorzien op eind juli 2015. Met de bouw is een bedrag van circa € 150 miljoen bouwkosten (inclusief installaties) gemoeid.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Enschede, Overijssel