Geen rollator meer in de goot

De bewonerscommissie van het Dordtse 55+-wooncomplex Schuttevaer Staete wilde het leefklimaat zo optimaal mogelijk maken. Met deze opdracht ging woningcorporatie Trivire naar betonrenovator NBK West, die dit in december 2011 goed afrondde.

Het complex bevat 145 huurwoningen en heeft meerdere bewoners met rollators, rolstoelen en scootmobielen. Om deze inwoners te helpen zijn diverse ophoogsystemen op de galerijen aangebracht, zodat de bewoners eenvoudiger de woningen binnen konden komen.

Uniform

Hierbij viel de keuze op het ophoogsysteem Triflex BIS/BFS, dat verschillende voordelen met zich meebrengt. Zo werkt het systeem brandvertragend, is het scheuroverbruggend en licht in gewicht. De diversiteit in opstapvoorzieningen verdween en Schuttevaer Staete kreeg hierdoor een uniforme uitstraling. Dankzij de ruime kleurkeuze was het mogelijk om vloervelden aan te brengen die passen bij de uitstraling van het wooncomplex.

Het aanbrengen van het Triflex BIS-systeem.

Rooster op goot

Daarnaast zijn de goten in het systeem geïntegreerd en werden de plaatnaden voorzien van een Triflex-membraan. Verder is een rooster aangebracht om de goot te overbruggen en is de drempelhoogte weggenomen. De bewoners hoeven dus niet meer bang te zijn dat hun rollators en rolstoelen in de goot vastlopen.

Om de goot te overbruggen is een rooster aangebracht.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Triflex BV

Meer nieuws uit Dordrecht, Zuid-Holland