Parkeergarage in fases hersteld

Het Orbis Medisch Centrum ligt op de grens van het Limburgse Sittard-Geleen en beschikt over een tweelaagse parkeergarage die geïntegreerd is in het landschap.

Het ontwerp kwam van MH1 Architecten en BAM Utiliteitsbouw heeft de garage gebouwd. Bij de overname door Gemeente Sittard-Geleen in 2012 bleken de vloeren volledig gerenoveerd te moeten worden om eventuele toekomstige schade aan de constructie te voorkomen.

Gefaseerd

Eerst zijn allerlei scheurtjes voorzien van een injectiehars om vervolgens de gehele vloer te voorzien van het Triflex DCS-C-systeem. Om de bezoekers van het ziekenhuis van dienst te kunnen blijven, moest de parkeergarage te allen tijde open blijven. Daarom is de vloerafwerking in fases aangebracht. Het snel uithardende coatingsysteem op basis van PMMA zorgde ervoor dat de afgesloten gedeelte weer snel beschikbaar werden.

Een overzichtelijke parkeergarage, waarbij de veiligheid van de voetgangers gewaarborgd wordt.

Diverse kleuren

De afwerking vond plaats in diverse kleuren: de in- en uitstapplaatsen kregen een groene kleur en witte tekst, terwijl de parkeerplaatsen voor mindervaliden dankzij een blauwe kleur eenvoudiger te vinden zijn. Ook de routing en de parkeerplaatsen kregen een andere kleur, zodat dit duidelijk is voor de bezoekers van het Orbis Medisch Centrum. Door het gebruik van al deze kleuren kreeg de garage een moderne, frisse uitstraling.

Ook de mindervalideplaatsen zijn eenvoudig te vinden door het afwijkende kleurgebruik.

Lees meer artikelen over wonen, zorg en welzijn op www.zorgsaamwonen.nl 

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Sittard-Geleen, Limburg