Verwerking onder het vriespunt

In de galerijen aan de Jacob van Houtestraat in Nijverdal is zo’n 22 jaar geleden een ophoogsysteem aangebracht. Afgelopen mei 2012 is dit systeem pas vervangen en vond de oplevering plaats van het nieuwe systeem. Bij deze keuze speelde duurzaamheid een belangrijke rol.

Net als ruim twintig jaar geleden koos Woningstichting Hellendoorn weer voor een product van Triflex: Triflex BIS/BFS-systeem in dit geval. Hoewel de levensduur een voorname rol speelde, waren ook de goede ervaringen op andere vlakken van invloed bij de keuze.

Geringe overlast

Zo speelden de geringe overlast tijdens de renovatie, de fraaie uitstraling en de lage onderhoudskosten een belangrijke rol. De toegepaste producten hebben bijvoorbeeld een enorm snelle uithardingstijd, zodat ze verwerkt kunnen worden bij temperaturen vanaf -5°C. Om de overlast voor de bewoners tot een minimum te beperken, heeft Woningstichting Hellendoorn er dan ook voor gekozen de renovatie uit te voeren in het vroege voorjaar.

Het Triflex-ophoogsysteem heeft de drempelhoogte weggenomen.

Gelijkvloerse overgangen

Het Triflex-ophoogsysteem heeft onder meer de drempelhoogte weggenomen. Door de overgang naar binnen gelijkvloers te maken, kunnen bewoners zich eenvoudig verplaatsen. Daarnaast zijn de goot en de hemelwaterafvoeren geïntegreerd in dit systeem. Het Triflex-systeem is eenvoudig aan te passen, zodat de hemelwaterafvoeren niet verplaatst hoeven worden.

In de goot zit een waterdicht membraan.

Geen lekkage meer

De goot is voorzien van het waterdichte membraan en alle details zijn voorzien van het gewapende membraan om lekkageproblemen te voorkomen.

Lees meer artikelen over wonen, zorg en welzijn op www.zorgsaamwonen.nl 

Deel dit artikel

permalink