Scheidingswanden garanderen duurzaamheid

In Maastricht komt Zorgpark Scharn te staan. Met 4.000 m2 geldt dit niet alleen een van de grootste, maar ook een van de duurzaamste gezondheidscentra van Nederland.

Zorgpark Scharn is een vernieuwend totaalconcept van de Verenigde Zorg Groep Nederland, ook bekend als VZG Project. Dit gezondheidscentrum biedt hoogwaardige zorg aan die, op basis van grondig marktonderzoek, nauw is afgestemd op de lokale vraag. “Een gezonde exploitatie is gegarandeerd dankzij het principe van toekomstbestendig bouwen”, legt ZIO Zorgvastgoed-projectcoördinator Bjorn van Amersfoort uit. Zijn werkgever is opdrachtgever en exploitant van het centrum.

Scheidingswanden

Om duurzaamheidredenen heeft de bouwcombinatie DLBC – De Langen & Van den Berg en Bouwbedrijf Leon Corstjens – gekozen voor een stalen draagconstructie met scheidingswanden van gipsblokken. MultiGips levert zo’n 3.500 m2 gipsblokken, die 100% recyclebaar zijn. Vanwege de variëteit aan geluidweringseisen in een zorgcentrum, verwerkt Boeve Afbouw verschillende typen gipsblokken.

Door uiteenlopende MultiGips-gipsblokken en akoestische randstroken te gebruiken, bereikt elke ruimte de juiste geluidisolatie.

Door bij alle blokken akoestische randstroken toe te passen, worden de gewenste isolatiewaarden ruim behaald. De combinatie van slanke wanden van 100 mm met hoge geluidwering zorgt voor een maximaal netto vloeroppervlak en waardebehoud van het vastgoed.

De oplevering van Zorgpark Scharn staat gepland in het derde kwartaal van 2014.

Lees meer artikelen over wonen, zorg en welzijn op www.zorgsaamwonen.nl 

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Maastricht, Limburg