Zorghuis krijgt ‘warm’ dak

Het duurzaam gebouwde zorghuis OpenDoor in het Brabantse Loon op Zand heeft een ‘warm’ dak gekregen. Hiervoor heeft Kingspan Unidek gezorgd.

De Stichting OpenDoor wil voor de toekomstige bewoners van dit zorghuis voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke of meervoudige beperking een revelvrije omgeving creëren. Om deze droom te verwezenlijken zoekt deze stichting sponsors. “We willen niet in de toekomst steeds onze hand ophouden”, zegt initiatiefnemer Jack Engels. “Maar nu tijdens de bouw is de steun uit de samenleving hard nodig.”

Hoge isolatiewaarde

Zo draagt G. Kuijpers, machinale timmerwerken, een belangrijk steentje bij aan de uitvoering van het bouwproject. Daarnaast heeft Kingspan Unidek voor een bijdrage gezorgd: dankzij de Unidek Aero 7.0 haalt het dak, met een totale oppervlakte van ruim 700 m2, een zeer hoge isolatiewaarde. Dat levert OpenDoor straks een flinke besparing op de energierekening op. De dakelementen voldoen ook nog eens aan hoge brandveiligheidseisen en zorgen voor geluidsisolatie.

Met een hydraulische hijsklem zorgde Kingspan Unidek voor de plaatsing van de dakelementen. De afwerking vindt plaats met dakpannen, maar het dak krijgt ook zonnepanelen en een installatie om regenwater te hergebruiken. Komend najaar staat gepland dat de bouw van OpenDoor klaar is.

Lees meer artikelen over wonen, zorg en welzijn op www.zorgsaamwonen.nl 

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Kingspan Unidek