Huurwoningen met energiebesparend casco

In opdracht van woningcorporatie gaat Bouwbedrijf Noordersluis in Leidsche Rijn zorgen voor 11 zeer comfortabele energienotanul-huurwoningen.

Deze woningen krijgen BlueCasco, een speciaal ontwikkeld casco met energiebesparende eigenschappen. Zo zijn deze woningen warm in de winter en aangenaam koel in de zomer. Deze casco heeft 24 uur per dag een constante temperatuur, die de bewoners zelf kunnen regelen. Er is maar weinig energie nodig om de woning op temperatuur te houden. Door het verwarmings- en koelingsysteem via de wanden zijn radiatoren overbodig. Zo heeft de bewoner een maximale vrijheid om zijn woning naar eigen inzicht in te delen.

Dealerschap

CRH Structural wil dat zijn dealers als vaste aanspreekpunten fungeren voor BlueCasco. “Het doel van een dealerschap is om samen met opdrachtgevers aan de slag te gaan om mooie projecten te realiseren”, zegt Paul van der Munnik, accountmanager bij CRH Structural. “BlueCasco is echter geen totaaloplossing met bakstenen en installaties, maar gaat alleen om het casco. Daarom zoeken we partijen die alle aspecten van het concept kennen en de klant geheel kunnen ontzorgen.”

EPC < 0,4

Het Lagetemperatuurverwarming (LTV)-systeem zorgt in de woningen voor een comfortabel binnenklimaat. Daarnaast is ventileren essentieel: dat kan bijvoorbeeld door balansventilatie, maar ook systemen met natuurlijke toevoer en mechanische afvoer zijn mogelijk. Tevens is de EPC-waarde, die onlangs is aangescherpt tot 0,4, van belang. “Er zijn legio oplossingen om de technische installatie en de isolatie van de woning verder te optimaliseren”, weet Van der Munnik. “Hierdoor zijn zelfs lagere EPC-waarden van 0,2 en 0,0 al mogelijk. En daar komen er alleen maar meer bij. Juist daarom kiezen we voor samenwerking.”

WWS-punten

BlueCasco biedt woningcorporaties hoge energieprestaties, meer huuropbrengsten door extra woningwaarderingsstelsel (WWS)-punten, ontwerp en uitvoering in één hand en een consistente waardeontwikkeling van de woningportefeuille. De bewoners krijgen hiermee meer wooncomfort en lagere energielasten. “Alles is gericht op een gezond en comfortabel binnenklimaat. Bijzonder is de kierdichtheidsgarantie. Bij die oplevering is een blowerdoortest (QV10-meting) inbegrepen, waarbij de QV-waarde kleiner dan 0,4 moet zijn.

NiaNesto

Deze 11 energienotanul-woningen gelden als niaNesto-huurwoningen. Conceptaanbieders, gemeenten, corporaties en huurders realiseren samen deze woningen. Huurders stellen zelf hun niaNesto-huurwoning samen. Dit huis wordt nieuw gebouwd en heeft geen energierekening. Na vier maanden is de woning gereed en beschikken de bewoners over hun eigen duurzame, energierekeningloze woning.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Calduran Kalkzandsteen