Gemeentehuis Heinkenszand moderner en energiezuiniger

Om de binnenzijde van het koepelvormige dak van het gemeentehuis in Heinkenszand te renoveren heeft Raab Karcher gekozen voor Fermacell Powerpanel H2O.

Met deze renovatie moet het gebouw energiezuiniger worden, waarbij de koepel zorgde voor een technische opgave. Architectenbureau Atelier Kempe Thill heeft de opdracht gegeven om de bestaande constructie zo veel mogelijk intact te laten.  Daarom heeft Murre – De Visser Afbouwsystemen houten latten in de vorm  van de ronding gemaakt. “Dit hebben we uitgetimmerd en vervolgens beplaat met Powerpanel H2O van 12,5 mm dik. “Het glasvliet, een soort wapeningsnet, zorgt ervoor dat de plaat volledig tot 180 graden kan buigen en toch intact blijft”, legde directeur Arjan Murre uit.

Geen thermische spanning

Daarnaast zijn de mozaïektegels direct op de Powerpanel  verlijmd. Het uitzetten en krimpen van deze plaat bij temperatuurswisselingen is namelijk minimaal, waardoor thermische spanning uitblijft. “De temperatuur bij het dak kan aardig oplopen, want de zon staat direct op de koepel”, aldus Kees de Visser van Raab Karcher.

De renovatie is eerder dit jaar afgerond en heeft doel het pand een modernere uitstraling gegeven. Daarnaast diende het gebouw energiezuiniger te worden. Dit laatste is ook gerealiseerd door de gevels en het dak te isoleren. Deze zijn daarnaast volledig bekleed met glastegels om het pand een frisse uitstraling te geven.

Deel dit artikel

permalink