Betere isolatie door verschillende compartimenten

De renovatie van de Rotterdamse Kunsthal duurde 7 maanden en heeft ruim 6 miljoen euro gekost. De bedoeling is dat de energierekening met 25% daalt.

Sinds 2009 werken de Kunsthal en de gemeente Rotterdam samen met architectenbureau OMA aan verduurzamingsplannen. De installaties in het pand waren dusdanig verouderd dat deze aan vervanging toe waren. Daarnaast was het energieverbruik van het pand te hoog, onder andere doordat de verschillende ruimtes met elkaar verbonden waren. Daarnaast verbruikte het gebouw mede door de glazen gevel meer energie dan in deze tijd zou moeten.

Dubbel geïsoleerd glas

“Ruim 20 jaar geleden is het museum ontworpen op mooiheid en niet op zuinigheid”, vond ook Bram Poeth van Eneco Energy Service Company, onderdeel van het renovatieconsortium. Tijdens de verbouwing is de Kunsthal opgedeeld in verschillende compartimenten, waardoor de ruimte beter geïsoleerd is. De Groot & Visser heeft de glasgevel vervangen door dubbel geïsoleerd glas, wat de tocht tegen moet gaan.

Afgelopen februari opende burgemeester Ahmed Aboutaleb het pand dat nu beter beveiligd is, energiezuiniger is en een nieuwe ingang heeft.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door De Groot & Visser bv

Meer nieuws uit Rotterdam, Zuid-Holland