Prefab onderdorpels voor 21 woningen

Vanwege rotting zijn in Heerjansdam de deuren van de berging van 21 woningen voorzien van een nieuwe Buva-IsoStone renovatiedorpel.

Volgens Arjan Verheul, manager engineering bij Buva, geldt dit als mooi voorbeeld hoe op eenvoudige manier voorkomen kan worden dat volledige kozijnen vervangen moeten worden. “Het gaat om prefab onderdorpels, die van tevoren pas gemaakt zijn. In het voortraject hebben we hierin veel tijd, zodat bij het plaatsen alles in een keer past.”

Omgeving

Hoewel Buva vaker partner is bij renovatieprojecten, is dit concept wel uitzonderlijk. “Bij andere projecten leveren we enkel de benodigde standaardartikelen. Als onderdorpels onder een kozijn vervangen moeten worden, moeten we echter rekening houden met bouwkundige details en de aansluiting op het bestaande kozijn. In Heerjansdam heeft aannemer Van Mastrigt de helft minder tijd in het project hoeven steken dan gebruikelijk bij een dergelijke klus.”

Ondanks het uitzonderlijke karakter binnen Buva’s assortiment voorziet het Barendrechtse bedrijf vaker in oplossingen voor renovaties van onderdorpels. “Enige voorwaarde is dat het wel om minimaal 10 woningen per project met min of meer dezelfde kozijnen gaat”, vindt Verheul. “Dan wordt het rendabel voor de klant.”

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door BUVA