Futura: duurzaamste woongebouw

Dankzij de verkregen BREEAM-NL Nieuwbouw Oplevercertificaat ‘Very Good’ is het woongebouw Futura in Zoetermeer het duurzaamste woongebouw in Nederland volgens de BREEAM-NL-methodiek.

Hiervoor heeft Onno Hoff, directeur van ASR vastgoed vermogensbeheer, het certificaat ontvangen van Annemarie van Doorn, directeur van Dutch Green Building Council.

Futura is ontwikkeld en turn-key­ opgeleverd door Ballast Nedam in nauw samenwerking met ASR vastgoed vermogensbeheer, dat als afnemer van het gebouw al in een vroeg stadium als ketenpartner is ingestapt. De partners hebben het project vervolgens als maatwerkpakket, passend binnen het bestemmingsplan, aangeboden aan de gemeente Zoetermeer.

Voorbeeld

“Met de realisatie van Futura geven we concreet invulling aan onze duurzaamheidsambities”, vindt Hoff. “Met dit gebouw laten we zien dat we niet alleen over duurzaamheid praten, maar er ook in investeren. Het is een mooi voorbeeld hoe mooie architectuur en duurzaamheid samen kunnen gaan: een groot compliment voor de architect Rien de Ruiter.” Ook Van Doorn is enthousiast. “Met Futura geven ASR en Ballast Nedam het voorbeeld voor duurzame woningbouw. Ik hoop dat veel partijen dit voorbeeld volgen.”

Warmterecycling

Futura beschikt over 69 huurappartementen in de vrije sector, met woonoppervlakten tussen 87 en 110 m2. In het ontwerp, de engineering en de realisatie van dit woongebouw is alles erop gericht om energetisch en wat betreft licht, lucht, geluid en water zo duurzaam mogelijk te zijn. Door veel gebruik te maken van warmterecycling, zoals in de vloerverwarming en het ventilatiesysteem, en een zeer goede isolatie in het gebouw is het energieverbruik laag.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Dutch Green Building Council

Meer nieuws uit Zoetermeer, Zuid-Holland