2 prijzen voor Cultuurcentrum Energiehuis

Afgelopen maand heeft Cultuurcentrum Energiehuis Dordrecht zowel de Gulden Feniks als de publieksprijs BNA Beste Gebouw 2014 gewonnen.

"Het Energiehuis is een perfecte symbiose tussen opdrachtgever, theatermanager en architect”, oordeelde de jury van de Nationale Renovatieprijs ‘Gulden Feniks’. Eerder werd dit gebouw bekroond met de BNA publieksprijs voor het Beste Gebouw van 2014, als geslaagd voorbeeld van een aansprekend cultureel gebouw.

Dit gebouw is de voormalige energiecentrale aan de Dordtse Noordendijk en geldt als gemeentelijk monument. De gemeente vormt samen met de culturele instellingen Kunstmin, ToBe, Bibelot, Popcentrale, Omsk en Hollands Diep een programma van uiteenlopende voorstellingen en educatie in de podiumkunsten. Dit vroeg om diverse podia.

Volledige bouwmanagement

BBN Adviseurs en architect TenBrasWestinga Architectuur Interieur en Stedenbouw hebben gezorgd voor een mooi resultaat. Zo bevat het complex verschillende zaalvolumes, van pop tot klassiek. Daarnaast heeft BBN het volledige bouwmanagement verzorgd, in de vorm van het gehele ontwerp- en bouwproces.

Aan het thema duurzaamheid heeft het adviseursbedrijf vormgegeven door expertmeetings te organiseren, het concept ‘duurzaam Energiehuis’ te bewaken en te adviseren over terugverdientijden van duurzame maatregelen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door bbn adviseurs

Meer nieuws uit Dordrecht, Zuid-Holland