Totale metamorfose verzorgingshuis Amsterdam Osdorp

Verzorgingshuis Osdorperhof in Amsterdam Osdorp krijgt een totale metamorfose, naar een multifunctioneel complex met ruimte voor kantoren, zorgvoorzieningen en appartementen.

Hoewel het gebouw eerst gesloopt zou worden, bleek de constructie van goede kwaliteit te zijn. Daarom volgde de keuze voor een grondige transformatie, onder leiding van architectenbureau Duinker van der Torre. Verder zijn bij het project betrokken Woningstichting Rochdale als opdrachtgever, aannemersbedrijf HSB uit Volendam als aannemer en Schildersbedrijf Hein Schilder, die het schilderwerk uitvoert met Wijzonol.

Schilderwerk

Wijzonol meldt over het schilderwerk dat verricht is: De kleuren op de muren zijn aangebracht met de Wijzotex extra mat. In de gangen is gekozen voor een eigentijdse lambrisering van bamboe. Deze wordt blank afgelakt met Wijzonol AQUA blank. Boven de lambrisering komt een 3D behang afgewerkt met Wijzotex extra mat. Op de buitenmuren is gekozen voor een afwerking met Wijzoplex eiglans.” In een onlangs gepubliceerd interview wordt dieper ingegaan op de duurzame eigenschappen van de Wijzonol verven.

Geschiedenis
De Osdorperhof werd in 1969 geopend als een traditioneel bejaardenhuis met 245 kleine kamertjes. Eind zeventiger jaren werden rondom de Osdorperhof aanleunwoningen gebouwd , waardoor er een gesloten bouwblok werd gevormd met een binnentuin. Begin jaren 90 werd besloten de Osdorperhof drastisch te veranderen. Het traditionele bejaardenhuis moest plaats maken voor een complex dat aan zelfstandig wonende ouderen zorg op maat zou kunnen aanbieden. De Osdorperhof is een multifunctioneel gebouw geworden waarin welzijnsvoorzieningen, kantoren en woningen zijn ondergebracht.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Wijzonol Bouwverven B.V.

Meer nieuws uit Amsterdam, Noord-Holland