Maracanã-stadion: veilig en efficiënt

Komende zondag staat de finale van het WK voetbal in het Maracanã-stadion op het programma. Dankzij de technologie van Schneider Electric in de controlekamer van dit stadion in het Braziliaanse Rio de Janeiro is de veiligheid en de efficiëntie verbeterd.

Op basis van de FIFA-regels ontwikkelde dit bedrijf samen met partners een intelligent netwerk dat verschillende systemen integreert en meer dan 36.000 variabelen verwerkt. Zo worden onder meer 17 liften, 12 roltrappen, 292 toiletten, 60 bars en meer dan 500 energiemeters en elektrische beveiligingen aangestuurd vanuit die kamer. Maar ook de 3.000 lampen verlichting, ventilatie, airconditioning en brandveiligheid.

Beveiligingssysteem

Daarnaast heeft Schneider Electric gezorgd voor het beveiligingssysteem van dit stadion, officieel vernoemd naar Journalist Mario Filho, onder meer door HD-camera’s, monitoringssystemen en opslag van beelden. Verder leverde dit bedrijf producten en apparatuur voor de energiedistributie van laag- en middenspanning, transformatoren, railkokersystemen en verdeelinrichtingen.

“De Maracanã is een Smart Stadion geworden”, vertelt Schneider Electric Nederland-directeur Marcel Spijkers. “Het management krijgt realtime informatie en het beslisproces verloop sneller en efficiënter.” In dit stadion vindt onder meer de finale van het WK voetbal plaats, op zondag 13 juli.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Schneider Electric The Netherlands B.V.