'Energieneutrale woonplek met toekomstwaarde'

Het woningconcept Horzak Hoeve 3 stelt keuzevrijheid van bewoners centraal, met een wooncoach die assisteert in het maken van die keuzes. De woningen zijn standaard energieneutraal.

De gemeente Oss zette een prijsvraag uit, waar Van der Maazen bouwgroep, Elemans van den Hork architecten, van der Heijden bouw en ontwikkeling en Sprangers Communicatie met het concept op reageerden. Kopers krijgen ruimte voor specifieke wensen en een wooncoach geeft hier advies over.

De mate van advisering is breed: van financiering tot gezamenlijk energie inkopen. Daarnaast worden toekomstige bewoners in een vroeg stadium bij elkaar gebracht om samen tot nieuwe inzichten te komen.

Energieneutraal

Binnen het concept wordt ruim aandacht besteed aan het thema duurzaamheid. Zo zijn alle woningen standaard energieneutraal, met daarnaast de mogelijkheid tot gezamenlijk bezit van installaties. Dit alles om de woonlasten verder omlaag te brengen.

Andere locaties

De hoeve ligt in de wijk Horzak, tussen het natuurgebied Ossermeer en het centrum, aan de rand van de gemeente Oss. Het concept is volgens van der Heijden bouw en ontwikkeling op andere locaties denkbaar. “Elke locatie is uniek, in het bovengenoemde plan Hoeve 3 is de boerenhoeve de inspiratie. Maar op een andere herbestemmingslocatie, waar bijvoorbeeld ooit een klooster stond, kan de kloostergemeenschap, een geweldige bron van inspiratie zijn.”

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Van der Heijden bouw en ontwikkeling

Meer nieuws uit Oss, Noord-Brabant