Nieuwbouw en renovatie Internationale School Eindhoven

De vijf monumentale panden van de Campus Internationale School Eindhoven worden gerenoveerd, met daarnaast vier nieuwe gebouwen. Aluminium accenten vormen de verbindende factor tussen enerzijds bestaande bouw en anderzijds het deel nieuwbouw.

Het ontwerp voor de vernieuwing komt van de hand van architectenbureau diederendirrix uit Eindhoven. Het gedeelte nieuwbouw omvat het entreegebouw, souterrain met multifunctionele gymzaal, mediatheek, dans en drama ruimte, primair onderwijs en een NOC NSF sporthal.

Renovatie

De renovatie is voornamelijk toegespitst op onderwijsfuncties. De oorspronkelijke stalen kozijnen blijven behouden, maar door toepassing van aluminium achterzet schuiframen is invulling gegeven aan moderne eisen op het gebied van comfort en technische specificaties.

Goudgekleurd aluminium

Goudkleurige aluminium-kozijnen van Reynaers komen terug in zowel de uitbreidingen aan de bestaande gebouwen als de nieuwbouw. Onderscheidend verschil: bij het deel renovatie werden vorm en detaillering afgestemd op het bestaande, terwijl bij de nieuwbouw de kozijnen gecombineerd werden met lichte baksteen en een nieuwe vormentaal.

Contracting

Het consortium Van Straten Groep/Complain is 30 jaar lang verantwoordelijk voor het ontwerp, de bouw, financiering, onderhoud en exploitatie van de Campus. Bij deze contractvorm zijn in totaal 17 bedrijven betrokken.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Reynaers B.V.

Meer nieuws uit Eindhoven, Noord-Brabant