Brede School Berflo Es duurzaam middelpunt van herstructureringswijk

De MFA/Brede School Berflo Es heeft als kenmerk het veelvoud aan duurzame bouwkundige oplossingen. De locatie is met onder andere drie basisscholen, kinderopvang en een centrum voor jeugd het middelpunt van de herstructureringswijk Veldwijk-Noord in Hengelo.

Vanwege de hoge eisen van de opdrachtgever op het gebied van duurzaamheid is gekozen voor een HERTALAN EPDM daksysteem, aangebracht door Löwik Daktechniek uit Almelo. Deze daksystemen zijn gewaardeerd met een DUBOkeur vanwege de duurzame eigenschappen. HERTALAN meldt dat deze daksystemen in duurzaamheid en gebruiksduur (meer dan 50 jaar) onderscheidend zijn van andere dakbedekkingsmaterialen. De organisatie verwacht tevens binnen afzienbare tijd een EPD-normering te ontvangen.


Het complex, gebouwd volgens de Passief Huis methodiek, is luchtdicht ontworpen met een Rc-waarde van 10. Als dakbedekking is gekozen voor hertalan easy cover, volledig verlijmd op de ondergrond.

Membraansysteem

HERTALAN over hertalan easy cover: “hertalan easy cover is een membraan daksysteem. Door de speciale hot-bonding vulcanisatie techniek worden homogene EPDM-banen in onze fabriek onderling aan elkaar verbonden. Hierdoor zijn wij in staat om een EPDM dakbedekking te produceren waarmee nagenoeg elk dak in één keer kan worden afgedicht.”

Voordelen

Andere voordelen van het werken met HERTALAN EPDM-membraansystemen zijn volgens HERTALAN: het aantal te maken naden op het dakvlak en de risico’s worden tot een minimum beperkt. Er zijn minder handelingen te verrichten, waardoor elke dakconstructie sneller en effectiever waterdicht is.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Carlisle Construction Materials BV

Meer nieuws uit Hengelo, Overijssel