Natuurlijke ventilatie in Brede School De Schakel

In de vorm van het vraaggestuurde DucoTronic System Wired heeft Duco 15 lokalen in de Brede School De Schakel in het Gelderse dorp Ammerzoden voorzien van natuurlijke ventilatie.

De keuze voor dit systeem was tweeledig. Enerzijds speelde een gezond en comfortabel binnenklimaat een belangrijke rol, anderzijds moest het systeem zich ook terugverdienen. Dit is het geval door de besparing op de ventilatie en gas voor verwarming. Technisch adviesbureau Nijeboer-Hage voerde hiervoor een haalbaarheidsstudie uit om de meerwaarde van vraaggestuurd ventileren op basis van CO2-metingen aan te tonen.

Verse lucht

Dankzij vraaggestuurde ventilatie met elektronisch gestuurde roosters kan per ruimte de juiste hoeveelheid verse lucht exact worden bepaald met behulp van een CO2-sensor. Op basis van deze meting en de ingestelde maximale CO2-concentratie kan het rooster, eventueel door de gebruiker zelf, verder geopend of gesloten worden. Hierop wordt de afvoer afgestemd, zodat de afvoerventilatie niet meer elektriciteit verbruikt dan nodig is. 

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door DUCO Ventilation & Sun Control