BREEAM-bekroning Rabobank Dommelstreek

De duurzame herontwikkeling van Rabobank Dommelstreek werd op 20 juni 2014 officieel bekroond met een drie sterren BREEAM-NL Oplevercertificaat. Het bestaande gebouw aan de Laan der Vierheemskinderen in Geldrop werd gestript tot casco en grondig gerenoveerd.

Kontek, onderdeel van Brink Groep, was gedurende het volledige BREEAM-NL traject betrokken bij de herontwikkeling. De organisatie ondersteunde door duurzaamheidsambities van Rabobank te formuleren op basis van BREEAM-NL en dit om te zetten naar credits.

Eerder, begin 2013, behaalde Rabobank al het ontwerpcertificaat waarna de verduurzaming startte. Kontek begeleidde de verschillende betrokken ketenpartners om beide certificaten, ontwerp- en oplevercertificaat, in de wacht te slepen.

Gestript

Wat betreft duurzaamheidsmaatregelen meldt Kontek dat het bestaande bouw is gestript tot casco, grondig gerenoveerd en uitgebreid tot ongeveer 3.000 vierkante meter BVO. De uitbreiding is als een soort oorwarmers om de bestaande bouw heen geplaatst, waardoor de prestatie van de gebouwschil verder gaat dan de huidige eisen.

Renovatieslag

De gerealiseerde duurzaamheidsmaatregelen zijn divers. Zonnepanelen, WKO, LED-verlichting maken onderdeel uit van de renovatieslag. Daarnaast spreekt Kontek van ‘zachte’ maatregelen als ecologische waarde, het optimaliseren van het comfortniveau door de gebruiker centraal te stellen in het ontwerp en het minimaliseren van de impact op het milieu tijdens de uitvoering.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Brink Groep bv

Meer nieuws uit Geldrop-Mierlo, Noord-Brabant