Certificaat voor dakbedekkingsbedrijven

Bitumen Recycling Nederland (BRN) heeft haar eerste projectcertificaten uitgereikt aan drie dakbedekkingsbedrijven, die renovatieprojecten succesvol hebben uitgevoerd volgens BRN-eisen.

Het gaat om de bedrijven Boko Dakbedekkers, Innodak en Voormolen Dakbedekking, die respectievelijk de projecten Centraal Boekhuis in Culemborg, Amphia Ziekenhuis in Breda en RDM Scheepsbouwloods in Rotterdam hebben afgerond. Dit deden ze dankzij een goede samenwerking met hun opdrachtgevers. In Rotterdam was ook sloopbedrijf De Man bij het project betrokken.

CO2 bespaard

Deze samenwerkingsverbanden hebben ervoor gezorgd dat meer dan 165 ton oude bitumineuze dakbedekking gescheiden is van het overige bouw- en sloopafval en is afgevoerd naar de recyclingsinstallaties. Hiermee is meer dan 10.000 kilo CO2 bespaard.

Deze projecten tonen aan dat recycling van bitumen dakbedekking voor het gebruik in dakbedekking of in wegenbouwasfalt bij een goede samenwerking tussen alle betrokkenen duurzaam en economisch verantwoord is. Het gebruik van gerecyclede bitumen dakbedekking als secundaire grondstof bij de productie van bitumineuze dakbedekking en wegenbouwproducten leidt tot minder uitstoot van CO2.

Hergebruik

Bitumen Recycling Nederland is een initiatief van Vebidak (Vereniging Dakbedekkingsbranche Nederland) en Probasys Benelux (vereniging van producten en leveranciers van bitumen dakbedekkingsmaterialen) met als doelstelling een optimale inzameling van bitumen dakafval te realiseren om daarmee een zo hoogwaardig mogelijk hergebruik van bitumen dakbedekking mogelijk te maken.

Deel dit artikel

permalink