Joint venture realiseert duurzame wijk in Brussel

De realisatie van de duurzame wijk Tivoli in Brussel is in handen van de joint venture Immo BAM en vastgoedontwikkelaar Pargesy. Met de opdracht is een contractsom van €95 miljoen gemoeid.

Opdrachtgever citydev.brussels, verantwoordelijk voor het stadsvernieuwingsbeleid van Brussel, wenst ontwikkeling, ontwerp en bouw van 270 gesubsidieerde koopappartementen, 123 sociale-huurwoningen, enkele handelsruimten, twee créches en een kleine werkplaats voor de Brusselse schoonmaakdiensten.

Ambities

Op het gebied van duurzaamheid zijn er de volgende ambities: zeer hoge energieprestaties van de woningen en gebouwen, wegen aangelegd in het teken van voetgangers en fietsers, aandacht voor doorlatendheid van bodem en waterbeheer, alsook groene ruimtes en verbetering van de biodiversiteit.

Project

Bij het project zijn naast Immo BAM, Pargesy en citydev.brussels de bouwcombinatie CEI- De Meyer (50%), Besix (25%) en CFE (25%) betrokken. Verantwoordelijk voor het ontwerp is THV Adriana, waarin de architectenbureau Atelier 55, Atlante, Cerau, YY en landschapsarchitect Eole.

Deel dit artikel

permalink