Uitdagingen bij broodnodige dakrenovatie

De daken van twee loopbruggen tussen de Hogeschool Utrecht zijn duurzaam gerenoveerd. Dit was broodnodig vanwege de verouderde dakbedekking en de lekkages. Uitdagingen bij de werkzaamheden waren de beperkte ruimte en de vele details, die lastig waren af te dichten.

Opdrachtgever Hogeschool Utrecht zocht samen met aannemer Dakbedekkingsbedrijf Elro vestiging Gorinchem naar een duurzame toepassing om de renovatie mee uit te voeren. De partijen kozen voor het Triflex ProTect systeem, een vloeibaar scheuroverbruggend, gewapend afdichtingssysteem op basis van PMMA.

Uitdagingen
Het systeem biedt een oplossing voor de uitdagingen binnen dit project. Het langdurig afdichten van dakoppervlaktes is, ondanks de beperkte ruimte, met dit systeem een haalbare kaart. Bijkomend voordeel is de stevige hechting op de bestaande PVC-dakbedekking. Voorzieningen voor tijdelijke noodafdichtingen en sloopkosten worden hiermee bespaard.

Betrokken partijen
Naast Triflex, Dakbedekkingsbedrijf Elro en Hogeschool Utrecht was bij dit project applicateur J.L. Kunststoffen betrokken.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Triflex BV

Meer nieuws uit Utrecht, Utrecht