Energieprestaties ruim 2.000 Europese gebouwen verbeterd

Onder de projectnaam Staccato hebben 22 partners in Amsterdam, Boedapest en Sofia ruim 2.000 woningen en gebouwen grondig verbeterd op het gebied van de energieprestatie.

In de stadsdelen Amsterdam-Noord, Óbuda in Boedapest en Oborishte (Sofia) zijn binnen Staccato in de afgelopen jaren diverse duurzame energieconcepten toegepast om woningen en gebouwen te verbeteren, zodat het energieverbruik aanmerkelijk kon dalen.

In onze hoofdstad betreft het een revitalisering van 1.176 woningen in Het Breed, basisschool De Vijf Sterren (Amstelmeerschool), De Bongerdschool, een sporthal en plaatsing van zonnepanelen op utiliteitsgebouwen en woningblokken. Deze realisatie vond plaats in samenwerking tussen Eneco, de onderzoek- en energiebedrijf Ecofys en IVAM en de woningstichtingen Eigen Haard en Ymere. Als verbeteringen zijn verregaande isolatie, warmtepompen, zonnecollectoren en zonnepanelen doorgevoerd.

Conferentie

Ter afsluiting van Staccato vindt op 2 en 3 oktober in Boedapest een internationale conferentie plaats, om de resultaten en de geleerde lessen te presenteren aan een brede doelgroep van overheden, onderzoekers, bouwers, projectontwikkelaars, architecten en vastgoedbeslissers. Een van de thema’s die aan bod komen, is het integreren van hernieuwbare energiebronnen in warmtedistributiesystemen en het moderniseren van deze systemen.

Staccato geldt als een Europees demonstratieproject en is door de Europese Commissie geïnitieerd en gefinancierd.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Eneco

Meer nieuws uit Amsterdam, Noord-Holland