Multifunctioneel parkeergebouw vormt volgende stap

Het multifunctionele parkeergebouw van Amsterdam RAI wordt ontworpen door Mels Crouwel van Benthem Crouwel Architecten en wordt gebouwd naar de huidige duurzame maatstaven. Het gebouw wordt 26 meter hoog, biedt ruimte aan 900 auto’s en telt zeven etages.

Met het nieuwe gebouw, waarbij het schetsontwerp uitgaat van een strakke, rechthoekige vorm, brengt Amsterdam RAI de parkeercapaciteit op het gewenste niveau van 4.000 parkeerplaatsen. Bijzonder is de multifunctionele eerste etage, die een dubbele hoogte (7,20m) heeft. Hierdoor is de etage inzetbaar als bufferruimte voor vrachtverkeer en expositieruimte bij grote elementen.

Investering

Amsterdam RAI heeft in het afgelopen decennium ruim € 185 miljoen geïnvesteerd in hoogwaardige eigentijdse faciliteiten voor internationale, meerdaagse evenementen. Juist deze evenementen hebben een grote economische waarde voor de regio Amsterdam. Het RAI Parkeergebouw is, na het Amtrium, het tweede project dat voortvloeit uit de (Ruimtelijke) Toekomstvisie RAI. Deze visie is gezamenlijk opgesteld door Amsterdam RAI en Gemeente Amsterdam (Dienst Zuidas). Het nieuwe gebouw is naar verwachting in april 2016 klaar voor gebruik.

RAI Hotel & Amtrium

Eerder schreven we over de start van de bouw van het RAI Hotel, dat medio 2016 gereed moet zijn en het Amtrium, dat als eerste congresgebouw zal voldoen aan de criteria van BREEAM-NL Excellent. Meer informatie over deze ambities vindt u in de eerder gepubliceerde artikelen.

Deel dit artikel

permalink