Hoogste stadskantoor geopend

Sinds afgelopen maandag 6 oktober beschikt de gemeente Utrecht over het hoogste stadskantoor van Nederland.

Het 92 meter hoge gebouw ligt aan de westzijde van het treinstation in de Domstad aan de huidige Mineurslaan, naast de stationsentree van het Jaarbeursplein. Het nieuwe stadskantoor biedt onderdak aan 11 gemeentelijke diensten, die zijn verdeeld over verschillende locaties in de stad. Het is de bedoeling dat de samenwerking tussen deze diensten verbetert, doordat zij vanuit 1 gebouw werken.

EPC van 0,6

Dit nieuwe stadskantoor heeft een specifiek voor het gebouw ontworpen gevel. Daarnaast bevat het een geavanceerd warmte-koudesysteem. Zonnepanelen, een vegetatiedak en energiezuinige en daglichtafhankelijke verlichting zorgen voor veel energiewinst. Alle maatregelen en aanpassingen bij elkaar resulteren in een EPC van 0,6.

Het project is gerealiseerd door Bouwcombinatie SKU, een samenwerking tussen VolkerWessels-bedrijven Boele & van Eesteren en haar zusterbedrijf G&S Bouw. Dit gebeurde in opdracht van Scheldebouw. ABC Nova voerde het projectmanagement voor dit project, Kraaijvanger Urbis is de architect. De bouwwerkzaamheden hebben zo’n 3,5 jaar in beslag genomen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door RYSE

Meer nieuws uit Utrecht, Utrecht