100% waterdicht afgewerkt

Verzorgingshuis ‘De Evenaar’ in Rotterdam van Stichting Humanitas telt 123 verzorgingsplaatsen, 75 servicewoningen en 12 woningen voor één- en tweepersoons huishoudens. Op het dak staan veel installaties om het complex van alle gemakken te voorzien.

Dit brengt echter ook veel onderhoud met zich mee en dat is vaak niet de eerste prioriteit bij een verzorgingshuis. Een langdurige waterafdichting, onderhoudsarm en probleemloos dak is dus van essentieel belang. Door achterstallig onderhoud was hier allang geen sprake meer van. Er moest dus een oplossing komen.

Door de zeer moeilijke bereikbaarheid door de vele buizenstelsels en installaties op het dak, was een uitvoering met traditionele dakbedekking ook geen optie. De vloeibare harsen van Triflex sluiten nauw aan op alle details en op deze manier heeft applicateur J.L Kunststoffen het dak 100% waterdicht afgewerkt. Ook op de meest moeilijk bereikbare plekken heeft dit bedrijf Triflex ProTect en Triflex ProDetail aangebracht. Door vervolgens het grind terug te plaatsen, waren aanpassingen aan de afvoeren niet nodig. Hoofdaannemer hierbij was H.B.M. Dakbedekking Maatschappij, die dit project in juni 2014 heeft geopleverd.

De komende jaren kan Stichting Humanitas zich focussen op de verzorging van de bewoners in plaats van om te hoeven kijken naar het dak. Deze is waterdicht en onderhoudsvrij.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Triflex BV

Meer nieuws uit Rotterdam, Zuid-Holland