Kierdichtheid gegarandeerd  

Een optimale thermische schil, garantie op kierdichtheid, aangevuld met een slim installatiesysteem zorgt voor een energienotanul-prestatie bij de niaNesto-huurwoningen. Samen met Bouwbedrijf Noordersluis heeft BlueCasco woningen ontwikkeld, waarbij de huurders comfort krijgen in hun woningen en in hun portemonnees.

De woningen worden gerealiseerd op plan Hoge Weide te Leidsche Rijn in opdracht van Woningcorporatie Portaal. Binnen de niaNesto-vraag moesten sociale huurwoningen gebouwd worden die gegarandeerd energienotanul zijn, keuzevrijheid bieden aan de huurder en binnen het budget van de corporatie vallen.

Thermische schil van PIR-isolatie

BlueCasco waarborgt de bouwkundige energieprestatie van de woning, door middel van een hoogwaardig fabrieksmatig aangebrachte thermische schil van PIR-isolatie en een gegarandeerde kierdichtheid lager dan Qv;10 is 0,4 en verwarming en koeling via de betonnen wanden. Bij oplevering worden de woningen met een blowerdoortest getoetst op naad- en kierdichtheid.

Tijdens de recentelijk uitgevoerde blowerdoortest komt duidelijk naar voren dat de beloofde prestatie in de praktijk behaald zijn. De Qv10-meting geeft een score van 0,266. BlueCasco, een handelmerk van CRH Structural, laat hiermee zien dat het concept niet alleen op papier klopt, maar ook bewezen is in de praktijk.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Calduran Kalkzandsteen