Partners realiseren ventilatieconcept in Markthal Rotterdam

Twee Duurzaam Gebouwd-partners werkten samen en realiseerden een ventilatieconcept voor appartementen van de Markthal in Rotterdam. Op basis van uitvoerig onderzoek van bouwfysisch adviseur Peutz ontwikkelde Alusta de op maat gemaakte ventilatieroosters voor 228 appartementen in de boogconstructie van deze eerste overdekte marktvloer van Nederland.

De op maat gemaakte Pascalle ventilatieroosters en suskasten in de buitenschil van het gebouw beperken zowel de koudeval als de geluidbelasting in de appartementen. “Dit energiezuinige systeem levert dus ook een hoog niveau van comfort”, vertelt commercieel directeur René Cas.

“De suskasten maken gebruik van dempingsmateriaal en resonatoren die voor extra geluiddemping zorgen. In Markthal Rotterdam zijn deze suskasten esthetisch weggewerkt in de gevelconstructie, om maximaal tegemoet te komen aan de wensen van architect en opdrachtgever.”

Coandaeffect

Volgens Cas gaat de koude lucht niet meteen naar de grond – koudeval – maar naar het plafond, waar het blijft kleven. “Dit Coandaeffect zorgt voor een comfortabel binnenklimaat zonder tocht. Het project hebben we in samenwerking met J.P. van Eesteren succesvol afgerond.”

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Alusta Natuurlijke Ventilatietechniek BV

Meer nieuws uit Rotterdam, Zuid-Holland