Antislipvloer voor wandelbrug 

Het gebouw van het kennisinstituut Deltares in Delft is in september 2013 opgeleverd. De betonnen wandelbrug naar de hoofdentree van het Tetragebouw is echter onbehandeld en wordt erg glad.

Dit kan voor gevaar zorgen, zowel bij droog weer als onder natte omstandigheden. Bij vorst wordt dooizouten gestrooid, maar in de loop van de tijd tasten deze het beton aan. Een coating met voldoende antislib die bestand is tegen dooizouten, voor weinig overlast zorgt en qua uitstraling past bij de rest van het gebouw.

Bestand tegen dooizouten

Omdat applicateur Rumitec het Triflex BAS 3-laags systeem heeft aangebracht, is een duurzame antislipvloer gerealiseerd. Het materiaal is op basis van PMMA, waardoor het bestand is tegen dooizouten. Dit beschermt de betonnen constructie jarenlang. Daarnaast heeft de wandelbrug de gewenste uitstraling en stroefheid gekregen.

Deltares adviseert over het beheer van delta’s, kust- en riviergebieden. Het gebouw is in september 2013 opgeleverd. Het omringende landschap en de aparte toegangsbrug is in het ontwerp meegenomen. De werkzaamheden aan het wandeldek waren in juni 2014 voltooid.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Triflex BV

Meer nieuws uit Delft, Zuid-Holland