10 kilometer afplakwerk

De Assense parkeergarage Cité combineert wonen, werken en winkelen op 18.000 m2. De parkeergelegenheid is ruim opgezet, veilig en goed verlicht. De verkeersgeleiding is helder en logisch van opzet. Door de diagonale parkeervakken is parkeren eenvoudig en overzichtelijk. 

De parkeergarage is in juni 2014 opgeleverd, een paar maanden later dan gepland. De ondergrond moest geheel droog zijn, maar deze was nat en koud met een hoge luchtvochtigheid. Daardoor wilde de vloer niet op tijd drogen.

Scheurvorming door dunnere vloer

Daarnaast was er een andere oorzaak. Voor de brandveiligheid was de betonconstructie van de tussenvloeren van de parkeergarage dikker uitgevallen. Daardoor werd de dekvloer dunner. Maar bij een dunnere dekvloer is de kans op scheurvorming en dat is precies wat gebeurde. Geen ramp – de scheuren zaten aan de oppervlakte en niet in de constructie – maar wel reden om de plannen te wijzigen.

De scheuren moesten worden voorzien van wapeningsdoek. In opdracht van Bemog Projectontwikkeling zijn de scheuren met deze laag overbrugd. Hiervoor zijn de Triflex-systemen CPS-C, CPS-I en Deckfloor, variant 3 gebruikt. De voornaamste uitdaging hierbij was dat de vloer in de garage in 2 verschillende kleuren moest. Hierdoor zit er voor zo’n 10 kilometer aan afplakwerk in de garage.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Triflex BV

Meer nieuws uit Assen, Drenthe