Labelsprong brengt besparing op energierekening

De toepassing van verschillende duurzaamheidsmaatregelen bij 12 woningen in Vijlen, zorgt voor een besparing van meer dan 50 euro per maand op de energierekening. Onderdeel van de verduurzaming, met een labelsprong van G naar A, was de Ecolution warmtepomp van Inventum.

Samen met bijvoorbeeld een hr-ketel vormt deze ventilatiewarmtepomp een hybride opstelling voor de opwekking van warmte en tapwater. Inventum vermeldt drie belangrijke functies van de pomp: mechanisch ventileren, duurzaam opwekken van warmte voor de verwarming en warm tapwater.

Toepassing

De toepassing van de pomp vinden we in een gerealiseerd project in Vijlen, in Limburg. Hier werden onlangs 12 woningen voorzien van duurzaamheidsmaatregelen, zoals HR++ beglazing en PV-zonnepanelen en de Ecolution Combi 50. De ingrepen betekenden een labelsprong voor de woningen, van G naar A, waardoor bewoners meer dan 50 euro per maand besparen op de energierekening.

Projectartikel

In Duurzaam Gebouwd Magazine #28, dat begin december aanstaande verschijnt, staat een twee pagina projectartikel over de gerenoveerde woningen in Vijlen. De ketensamenwerking tussen Inventum, Woningstichting Vaals, Bouwbedrijven Jongen bv en Installatiebedrijf Caris & Reiner bv komt uitgebreid aan bod, evenals de winst voor bewoners.

Deel dit artikel

permalink