Cradle to Cradle geïnspireerd sportcomplex opent deuren

Sportcomplex Egerbos in Blerick, Venlo, is compleet vernieuwd. De ver- en nieuwbouw van twee sporthallen wordt bestempeld als eerste Cradle to Cradle geïnspireerde sportcomplex in Venlo.

Naast de opwek en het gebruik van schone energie lag de focus voor het complex op de inzet van veilige, gezonde materialen en functioneel groen binnen een Cradle to Cradle-aanpak. De maatregelen moeten niet alleen bijdragen aan de C2C-ambities maar ook voor meer bewustwording zorgen bij de leerlingen en sporters.

Schoon en groen

 “Het sportcomplex moet het goede voorbeeld geven van de voordelen van een Cradle to Cradle-aanpak. Groen is een beleefbaar element geworden in de omgeving, er zijn tal van Cradle to Cradle-gecertificeerde materialen toegepast en er wordt gebruikgemaakt van schone energie.”

Kennisdelingsfunctie

De twee sporthallen, ontworpen door 2.0 Architecten in samenwerking met C2C ExpoLab, krijgen tevens een kennisdelingsfunctie. Zo komt er in het gebouw een educatieroute, die alle C2C-geïnspireerde gebouwelementen en materialen laat zien. Het complex wordt op vrijdag 21 november geopend, tussen 18.00 en 20.00 uur is de hal geopend voor geïnteresseerden.

Eerder schreef Bas van de Westerlo van C2C ExpoLab over de ambities van de gemeente Venlo op het gebied van Cradle to Cradle. In recente blogs schrijft hij over het inkoopbeleid, het nieuwe stadskantoor en de potentiële miljardenopbrengst van Cradle to Cradle.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door C2C ExpoLAB

Meer nieuws uit Venlo, Limburg