Nieuwe bouwstandaard realiseert 100 woningen in 100 dagen

De nieuwe bouwstandaard van VolkerWessels, MorgenWonen, is met succes toegepast bij het woningbouwproject Lourdeskade in Tilburg. Onder geconditioneerde omstandigheden werden honderd woningen in de fabriek gebouwd en op locatie binnen een dag in elkaar gezet.

De rappe bouwsnelheid is haalbaar door gebruik te maken van 25 slimme uitwisselbare plafondelementen. De onderdelen worden in één dag geassembleerd en binnen 10 dagen nadat de fundering is gelegd volgt de woonklare oplevering.  Naast Tilburg zijn er in Holten, Huis ter Heide, Leeuwarden en Eijsden projecten gerealiseerd met MorgenWonen.

Duurzame woningen

De energienotanul-woningen zijn voorzien van ramen met drielaags isolatieglas, een warmtepomp en tevens worden geen fossiele brandstoffen gebruikt. De woningen wekken eigen energie op met zonnepanelen op het dak en de warmtepomp verwarmt en zorgt voor warmwater om te douchen.

Eenvoudig verplaatsen

Een ander belangrijk voordeel van de bouwmethode is de verplaatsbaarheid. De volledige woning kan van eenvoudig van de ene naar de andere locatie verplaatst worden, zonder sloop en zonder gebruik van nieuwe bouwmaterialen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door VolkerWessels Vastgoed

Meer nieuws uit Tilburg, Noord-Brabant