Zorgcentrum Oudlaen springt naar hoogste energielabel

Het zorgcomplex Oudlaen in Utrecht wordt onder handen genomen en maakt daardoor een grote energielabelsprong, van G naar A. De eigenaren van de zorginstelling en Eneco zetten zich in voor de verduurzaming, waarbij sprake is van een ESCo.

Janse de Jonge, Projectmanager bij Eneco over de renovatie: “Voor het bereiken van label A zijn naast exploitatie van installatie voor warmte- en koude opslag (WKO) voor 15 jaar ook alle binneninstallaties meegenomen in de renovatie.” Naar verwachting start de renovatie in januari en is deze naar verwachting in juli 2015 afgerond.

Gehele energieconcept

Eneco verzorgt het ontwerp, de realisatie en de financiering van het gehele energieconcept in een ESCo. Het ontwerp wordt gestuurd op totale levensduurkosten, waar Eneco de langetermijn-verantwoordelijkheid op zich neemt.

ESCo’s

Daarnaast doet Eneco de voorinvesteringen in de installaties. Eerder realiseerde de organisatie ESCo’s voor zorginstelling Amstelring in Amsterdam, sportcentrum Papendal in Arnhem en de Rotterdamse Kunsthal.

Rondetafelgesprek ESCo’s

In het nieuwe Duurzaam Gebouwd Magazine (uitgave 28) vindt u een rondetafelgesprek over ESCo’s. Deelnemers Dick van Veen, Eloi Burdorf, Jancor de Boer, Andrea van de Graaf en Jos Bakker sparren over musthaves bij het toepassen van ESCo’s. Waar ontbreekt het op dit moment nog aan in de markt en wat is er nodig om ESCo’s en prestatiecontracten op een grotere schaal te implementeren.

Lees meer artikelen over wonen, zorg en welzijn op www.zorgsaamwonen.nl 

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Eneco