Passiefhuizen in verkoop in Spaarndam

Zeer zuinige passiefhuizen gaan op 16 december 2014 in de verkoop, in Spaarndam. 36 eengezinswoningen, waarvan 5 passiefhuizen, gebruiken nagenoeg geen energie voor het verwarming van de woning en het tapwater.

De woningen hebben op 29 november 2012 het keurmerk ‘Ontworpen volgens PassiefBouwen Keur' door de Stichting Passiefbouw.nl ontvangen. Dit keurmerk staat er voor garant, dat het ontwerp en de realisatie van de woningen ook echt aan alle hoge kwaliteitseisen van de stichting voldoen.

Uitzonderlijk

Op het bedrijventerrein van KVWS wordt door VolkerWessels Vastgoed en KondorWessels Vastgoed de bestemming aangepast om een uitzonderlijke woningbouwlocatie te realiseren. Uitzonderlijk, omdat de nabijheid van Amsterdam en Haarlem wordt gecombineerd met een landschappelijke setting van formaat. De locatie ligt middenin het militair-strategisch landschap van de Stelling van Amsterdam. Het gebied kijkt over het water van de Spaarne uit op het pittoreske, beschermde dorpsgezicht van Spaarndam. In totaal worden er meer dan 300 woningen gerealiseerd. 

Prominente plek

Deze passiefhuizen komen op de meest prominente plek van de nieuw te realiseren wijk SpaarneBuiten. De woningen verschillen qua uiterlijk nauwelijks van de overige woningen. BuildDesk heeft alle benodigde passiefhuisberekeningen (PHPP) in opdracht van VolkerWessels Vastgoed en KondorWessels Vastgoed uitgevoerd.

Daarnaast is het bouwteam van zowel bouwkundige als installatietechnische input voorzien. De woningen worden onder andere gekenmerkt door een U-waarde van het glas van 0.5 en een RC waarde van boven de 8. Daarnaast worden ze voorzien van een gasketel en douchewarmteterugwin-unit.

Voldoen aan eisen

Tijdens de uitvoering zal BuildDesk VolkerWessels Vastgoed en KondorWessels Vastgoed blijven begeleiden, zodat het ontwerp na realisatie blijft voldoen aan alle eisen. Voor de combinatie is dit een belangrijke stap om ervaring op te doen met zeer energiezuinig bouwen en kan de opgedane ervaring van toekomstige bewoners bijdrage aan het verder verduurzamen van ons woningen.

Start verkoop

Op 16 december aanstaande tussen 17.30 en 20.00 uur is het mogelijk om naar de start verkoop in Villa Westend (Westlaan 41, Velserbroek) te komen. Hier kunt u zich uitgebreid laten informeren.

Ontwikkelaars 

Het project wordt ontwikkeld door de combinatie SpaarneBuiten V.O.F., bestaande uit VolkerWessels Vastgoed en KondorWessels Vastgoed, beiden VolkerWessels-ondernemingen. 

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door VolkerWessels Vastgoed