Meest duurzame IKEA-winkel opent in Zwolle

De nieuwste en meest duurzame IKEA-winkel van Nederland opent op 15 februari aanstaande in Zwolle. Bij het ontwerp van het gebouw is zoveel mogelijk rekening gehouden met het terugdringen van het energiegebruik. Inmiddels zijn de 5.500 zonnepanelen en negen windmolens op het winkeldak operationeel.

De winkel in Zwolle wil met een compactere winkelindeling een grotere aantrekkingskracht op bezoekers krijgen. Sandra Schouten, storemanager IKEA Zwolle, vertelt: “De Showroom en het grootste deel van de afdeling Woonaccessoires brengen we samen op de eerste verdieping. Bezoekers kunnen zo kiezen voor een gevarieerdere en desgewenst snellere winkelroute, waarbij we natuurlijk het bieden van zoveel mogelijk wooninspiratie in stand houden.”

Zo goed als klaar

De nieuwe indeling betekent ook een andere plek voor het IKEA restaurant, namelijk de achterzijde van het gebouw. IKEA Zwolle krijgt 30.000 vierkante meter bruto vloeroppervlak en is daarmee een vestiging van middelgrote omvang. “Op 9 april dit jaar zijn de bouwwerkzaamheden van start gegaan. We zijn nu nog twee maanden verwijderd van de officiële opening en de winkel is op de inrichting en enkele details na zo goed als klaar.”

Energiebesparing

Naast de operationele zonnepanelen, waarover we eerder schreven, is een systeem voor Warmte Koude Opslag (WKO) vrijwel gereed voor gebruik.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Zwolle, Overijssel