BREEAM-NL certificaat Utrechts woningbouwproject

Voor het ontwerp van woningbouwproject De Trip in Utrecht heeft projectontwikkelaar Jebber een BREEAM-NL certificaat met 3 sterren ontvangen. Dit staat voor een duurzaamheidsprestatie van ‘Very Good’.

“In Utrecht is De Trip het eerste woningbouwproject dat het BREEAM-certificaat ontvangt. Dat maakt ons extra trots”, vertelt Jebber-directeur Monique van Loon. “Bij het ontwerp zijn de bouwkundige en installatietechnische componenten integraal op elkaar afgestemd om een zo beperkt mogelijke lokale energieopwekking voor de warmtelevering mogelijk te maken.”

Realisatie, onderhoud en beheer: COM4Trip

Jebber heeft een prestatiecontract van 20 jaar afgesloten met aannemerscombinatie COM4Trip voor de realisatie, het onderhoud en het beheer van de gebouwen en de installaties. Deze combinatie bestaat uit Boele & Van Eesteren, Klimaatgarant, Giesbers & van der Graaf en VolkerWessels Vastgoedbeheer.

“Met een bonus willen we de bewoners van de starterswoningen stimuleren om zuinig om te gaan met energie”, legt Van Loon uit. “Daarnaast verwachten we van de horeca-exploitanten en creatieve ondernemers die in De Trip komen, dat zij een aantal duurzame maatregelen meenemen in de afbouwplannen van hun ruimte.”

Transformatie bedrijventerrein

Na de oplevering wordt dit project nogmaals gekeurd om te kijken of het ook het oplevercertificaat van BREEAM-NL mag ontvangen. Jebber heeft met zijn ontwerp gezorgd voor de transformatie van een bedrijventerrein tot een woon- en werkgebied voor starters en ondernemers. Naar verwachting van de oplevering hiervan in de tweede kwartaal van 2016 plaats. De Trip is het voormalig terrein van De Boo Bouwmaterialen op Rotsoord. 

Op de foto van links naar rechts: Marieke Rippe (Jebber), ing. Han Fransen (organisatie expert), Monique van Loon (directeur Jebber), ing. Paul Zonneveld (BREEAM-NL assessor) en Marcel van Kooten (Jebber).

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Utrecht, Utrecht