Langdurige verantwoordelijkheid bij project Het Gelders Huis

Het consortium Domu Nova B.V. heeft de gunning van het project Het Gelders Huis verkregen. De revitalisatie van de bestaande huisvesting en de nieuwbouw vindt plaats in een Publiek Private Samenwerking met een DBMO-contract.

Leidend voor het gehele bouwontwerp is het begrip verbinden. Het gevalstramien van de nieuwbouw is geënt op de vormgeving van de langsgevels (gevels aan de lange kant van het gebouw) van Het Gelders Huis. Daarnaast wordt er een centraal vergadercentrum gerealiseerd.

Multifunctionaliteit

Een met een bijzonder vormgegeven atriumdak overkapt binnenhof functioneert straks als logistiek bronpunt van het gebouwcomplex. Hiermee wordt een beperking van het energieverbruik van het gehele complex behaald en is het binnenhof multifunctioneel inzetbaar voor bijeenkomsten.

Langdurige verantwoordelijkheid

Het consortium Domu Nova B.V. i.o. (iDNova), bestaande uit onder andere VolkerWessels Integraal BV, Team V Architectuur en DGMR, werkt via een PPS-constructie met een DBMO-contract. Ontwerp, onderhoud en exploitatie zijn langdurig de verantwoordelijkheid van één private partij. De opdracht heeft na ingebruikname van het pand een looptijd van twintig jaar.

De definitieve contractondertekening vindt plaats medio februari 2015. Het project wordt in 2015 en 2016 gerealiseerd op de locatie van het huidige Huis der Provincie en de Sabelspoort en op het terrein ten oosten van het Huis der Provincie aan de Markt in Arnhem. Meer informatie over het project vindt u in een Powerpoint-presentatie.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door DGMR

Meer nieuws uit Arnhem, Gelderland